Content specialist

De inhoud van de website vertegenwoordigt alle informatie die zichtbaar of hoorbaar is op de webpagina. Dit kan tekst, afbeeldingen, video, audioclips of andere informatie zijn. Naast het bieden van informatie of entertainment wordt content ook gebruikt om de positie in zoekresultaten te verbeteren, en dan hebben we het over SEO content. Content is dus een enorm belangrijk onderdeel.

 

Wat doet een content specialist?

Een content specialist heeft vele verantwoordelijkheden. Zo is hij/zij verantwoordelijk voor de techniek, vormgeving, teksten en SEO van alle content. Een specialist leest zich in, doet zoekwoordonderzoeken t.b.v. SEO, zoekt en maakt afbeeldingen, schrijft wervelende teksten en plaatst het op de website. Aan de hand van een contentstrategie gaat de specialist aan de slag met het ontwikkelen van de teksten.

 

Werken met een specialist

Er zijn veel voordelen aan het werken met content specialisten in plaats van met een divers team. Wanneer experts verantwoordelijk zijn voor verschillende onderdelen van het proces, voorkom je miscommunicatie tussen collega’s. Het is ook handig voor de persoon die verantwoordelijk is voor de strategie om ook inhoud te creëren. Dit betekent niet dat de werknemer alles zelf moet doen. Voel je vrij om meerdere content experts in te schakelen om ervoor te zorgen dat al je projecten zo soepel mogelijk verlopen!

 

Blogger worden?

Wil jij blogger worden? Bij Bind Academie zijn we altijd op zoek naar enthousiaste bloggers!